Filtratie water

Filtratie van water is een proces waarbij ongewenste chemicaliën, biologische verontreiniging en zwevende vaste stoffen uit verontreinigd water worden verwijderd. Dit wordt onder andere gebruikt bij legionella bestrijding. Waterzuiveringssystemen kunnen ontworpen worden voor diverse doeleinden, zoals drinkwater, medische, farmaceutische en industriële toepassingen. Intermediair Zebraport focust zich voornamelijk op de industriële toepassingen Wij zijn de schakel tussen vraag en aanbod: wij laten leveranciers en klanten samenkomen.

Meer weten over filtratie van water voor industriële toepassingen? Wij helpen je graag met de juiste filtratie toepassing. Neem gerust contact met ons op.

Neem nu contact op

Contactinformatie

sidebar-image

ZEBRAPORT
P.O.Box 79
NL – 5688ZH Oirschot

Tel:+31 (0)499847588
Mail: ask@zebraport.com

Het proces van filtratie van water

Voor de bereiding van water is filtratie noodzakelijk. Er zijn verschillende soorten filtratiemethoden mogelijk. De keuze voor een bepaalde filtermethode hangt enerzijds af van de kwaliteit van het te zuiveren water en anderzijds van de eisen die er aan het eindproduct worden gesteld. Bij de filtering maakt men onderscheid tussen twee filtratieprincipes: oppervlakte- en dieptefiltratie.

Advanced Oxidation Process voor water

Omgekeerde osmose membraanfiltratie: filterhuis als behuizing

Een speciaal filterproces is membraanfiltratie: water wordt door het membraan gefilterd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende membraanprocessen: microfiltratie, ultrafiltratie, nano filtratie en omgekeerde osmose.

Bij omgekeerde osmose is het filterhuis de behuizing. Een filterhuis is een grote behuizing dat voor of na een osmosemembraan kan worden geplaatst. In filterhuizen kunnen diverse soorten filters worden gebruikt. Deze filters kunnen onderverdeeld worden in voorfilters en na filters.

Filtratie van water uit kraan

Advanced Oxidation Process

Advanced Oxidation Process is een chemisch proces dat zeer actieve stoffen (biociden, pesticiden) op betrouwbare wijze vernietigt uit afvalwater. In het Nederlands betekent Advanced Oxidation Process geavanceerde oxidatieprocessen, afgekort AOP. Advanced Oxidation Process bestaat uit het gebruik van ozon of waterstofperoxide in combinatie met UV-straling (UV-oxidatie).

Meer weten over filtratie van water?

Wil je weten wat de filtratie water mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Of heb je filters nodig voor legionella bestrijding? Kom dan met ons in contact, wij helpen je graag verder.

Zebraport biedt ook UV-C apparatuur aan voor industriële toepassingen. Tevens werken wij internationaal, onze Engelstalige pagina’s zijn: BIO-SCAN (oppervlaktebehandelingssysteem) en FILTREX (vloeistoffilters).

Neem nu contact op
/